February 8, 2016

View all blogs

Blogs

SEO white paper Black Bear Design: skip it unless you really want to read all existing whitepapers.

Het Amerikaanse ontwerpbureau Black Bear Design heeft net zoals veel andere bedrijven een SEO whitepaper gepubliceerd over hoe jij je website kunt optimaliseren voor zoekmachines. Hoewel ze daarmee meedoen aan een trend, voegt hun document verder weinig toe aan de informatie die je online vindt.

Het document is niet verfrissend, niet diepgravend en gaat ook niet voorbij de bijna algemeen bekende kennis. In het vier pagina tellende document besteden ze één pagina aan een mooie omslag, een tweede pagina aan een uitleg van een aantal begrippen zoals “organisch”,  een derde pagina legt uit wat zoekmachine optimalisatie eigenlijk is en op pagina vier krijg je vijf tips van elk twee regels. Deze recensie bevat al bijna meer woorden dan het document van Black Bear Design. Hoewel het eerder besproken engelstalige SEO whitepaper van Eyeflow ook kort was. Waren in dat document nog wel wat verfrissende elementen te vinden. Je zou kunnen zeggen dat het kort, maar krachtig was. Die daadkracht ontmoet in het SEO-document van het Amerikaanse ontwerpbureau Black Bear Design.

Google algoritme

Wat vooral stoort is wellicht dat er niet eens antwoord wordt gegeven op de eigen vragen. Zo wordt op pagina drie hardop de vraag gesteld hoe het algoritme van Google eigenlijk werkt. Met veel meer woorden dan nodig wordt daar dan een vaag antwoord gegeven wat er eigenlijk op neerkomt dat het ritme steeds verandert. Die ruimte had ook benut kunnen worden voor een aantal leuke tips. Het is een beetje alsof het document niet te veel van hun kennis wil weggeven; uit angst dat potentiële klanten zelf aan de slag gaan in plaats van hun in huren. Je kunt het document hier downloaden, maar als je een laagdrempelig document wil lezen over de ins en outs van zoekmachine optimalisatie, dan kun je beter één van de eerder besproken SEO whitepapers downloaden.

Wil je gemakkelijk zelf aan de slag met SEO? Dan is Textmetrics iets om te proberen! Textmetrics is een online tool die realtime SEO aanwijzingen geeft die je direct, dus al tijdens het schrijven, kunt toepassen. Probeer het zelf, een trial account is zelfs gratis! Via deze link kun je een Textmetrics account aanmaken.

Lees ook onze SEO whitepaper reviews van marketingbureaus Anvil, WordStream en Eyeflow.


Maak hieronder een gratis Textmetrics account aan en start direct met optimaliseren!

Your privacy is important to us

We are committed to ensuring the confidentiality, integrity, and availability of information and data. We make every effort to ensure that all data assets are fully protected, following applicable laws, regulations and industry best practices.

Download our ISO Certificate
Read our privacy policy

Happy to meet you at our next event!

At Textmetrics, we love actively participating in various events and special occasions. We are often present, eager to establish new connections and share experiences. We are excited to welcome you at the next gathering we attend.

Click here, to see which events we will be attending!

Share This