Hoe voeg ik een teamlid toe?

In Textmetrics kun je samenwerken met je collega’s aan projecten en pagina’s. Er zijn twee manieren waarop je een teamlid kunt toevoegen: via Mijn account en in het menu van Projecten.

Bekijk de video

Bekijk de onderstaande video of lees verder voor meer informatie.

Teamleden toevoegen in Mijn account

In My Account: open het menu van Teamprojecten en selecteer Teamleden. Hier kun je je teamleden bekijken en beheren. Klik op een gebruikersnaam in de lijst om projecten toe te wijzen of te verwijderen voor deze gebruiker. Met de velden boven aan het scherm kun je een nieuw teamlid toevoegen. Voer de voor- en achternaam in van de persoon die je wilt toevoegen, en geef het e-mailadres op. Klik daarna op Toevoegen.

De nieuwe gebruikers ontvangen een e-mail om te laten weten dat ze zijn uitgenodigd voor dit project. Als de gebruikers nog geen account hebben, krijgen ze een link waarmee ze hun account kunnen activeren en een wachtwoord kunnen instellen.

Op deze pagina kun je ook bepaalde gebruikers promoveren tot Teamleaders. Hierdoor wordt hun status gewijzigd, zodat zij ook teamleden kunnen toevoegen en beheren. Om dit te doen klik je op het meest rechtse icoontje naast de gebruikerslijst.

Wanneer je Teamprojecten kiest in plaats van Teamleden, krijg je een overzicht van je teamprojecten en de gebruikers die toegang hebben tot deze projecten. Gebruik de groene vinkjes om de toegang tot projecten te wijzigen. Als je deze lijst wilt sorteren op gebruiker in plaats van project, verwijder dan het vinkje bij Weergave gebruiker/project wisselen.

Teamleden toevoegen via Projecten

Je kunt een bestaand project ook veranderen naar een teamproject door de instellingen aan te passen. Open een bestaand project en klik op Project bewerken. Kies daarna Teamdetails.

Hier kun je de teamleden van het project bewerken door vinkjes te zetten naast hun namen, of een nieuw teamlid toevoegen.

Bij het aanmaken van een Nieuw project kun je er meteen voor kiezen om een Teamproject in te stellen. Kies voor Teamproject en voer de gegevens van je project in.

Op het volgende scherm kun je teamleden kiezen of toevoegen voor dit nieuwe project.